Mire jó az audit?

 Kategória: audit

Az audit során Önnek alkalma van újra végiggondolni munkafolyamatait, elemezni a kialakult szokásokat, új rendszerben látni adatait. Így tud egy kis cég versenyre kelni a nagyokkal! Mindebben az én sok éves tapasztalatom is segíti Önt, hiszen az audit lényege az adatok rendszerbe foglalása. Ennek során lehetősége nyílik egészen új szemmel nézni saját vállalkozását. Az audit alkalmat ad a racionalizálásra, fejlesztésre – ezáltal minden változásra gyorsan és rugalmasan tud reagálni.

Hogyan működik az audit?

Az első találkozásuk alkalmával Ön végigvezet engem a cége munkafolyamatain, megmutatja, mivel foglalkozik, milyen rendszerben dolgozik, milyen gondokkal küzd. Én kicsit más szemmel nézem majd. Nemcsak azért, mert kívülről nézem, hanem azért is, mert sok éves logisztikai tapasztalatommal belelátom már az automatizálás lehetőségeit is.

A közös munka első részében lépésről lépésre végignézem a cégében rögzített és még nem rögzített adatokat, rendszerezem azokat, és megvizsgálom az adatkezelés módját. Igen! Ott fogok ülni a sarokban, figyelek, és jegyzetelek. Ön nyugodtan végezheti szokásos napi munkáját, miközben már el is indult a fejlesztés folyamata.

Azután kigondoljuk, milyen kimutatásoknak veszi hasznát a döntéshozatalban, mit hol és milyen formában, milyen csoportosításban szeretne látni. Együtt elemzzük, mely adatokat lehet automatizáltan kezelni.

Az audit során kiderül, most milyenek munkafolyamatai, és javaslatot teszek, hol érdemes változtatni rajta, hogy sokkal hatékonyabban működjön. Megvizsgáljuk jelenlegi vállalatirányítási rendszerét, hogyan tudná hatékonyabban használni. Ha még nincs rendszere, segítek a kiválasztásban. Mivel nem vagyok érdekelt egyetlen cég termékének eladásában sem, biztos lehet benne, hogy csak az Ön és cége érdekeit veszem figyelembe.

 

Tegyen próbát Ön is!

 

Legutóbbi cikkek

Egyetért? Más a véleménye? Szóljon hozzá a témához!

vállalatirányítási rendszer